Видео: До всички в Hive моля споделете мнения и идеи под това видео...

avatar
(Edited)

▶️ Watch on 3Speak


За всеки който иска да се пръседини към #Hive мрежата моля цъкни картниката с "Първи стъпки в #Hive" и изпълни всички стъпки от 1 до 5 като изгледаш и видео материала да разбереш какво е #Hive

VE.jpg


▶️ 3Speak0
0
0.000
47 comments
avatar

Доста разбрано е всичко обяснено със стъпки и видео

0
0
0.000
avatar
avatar

Видео на тема как да направим добър пост , how to make hive post TIPS. Да обясниш подробно как , какво , какви тагове , групи . Мисля че това ще е най полезно за новите потребители

0
0
0.000
avatar

@iliyan90 Според мен цялата информация която си написал,снимал и т.н. относно платформата на Hive до сега е напълно достатъчна ! Както каза във видеото ще е супер да се направят къси видеа със стъпките ! Едно голямо браво за положените усилия до сега ! 👏🏻 HIVE ON! ♦️ #HIVE ♦️ Hive to the Moon 🚀🚀🚀❤

0
0
0.000
avatar
(Edited)

ами добре си го измислил с видео поне според мен ще бъде и по лесно за някой хора :) а относно 100 хаив и аз бих искал да ги изкарвам :)

0
0
0.000
avatar

Изглежда, че ще бъде доста по-лесно. Аз лично в началото се изгубвах в цялата информация...
Идеята за кратките видеа е страхотна. Браво за трудът, който не спираш да полагаш! 🙏

0
0
0.000
avatar

Добре...
Хубаво и да има feedback винаги ;)

0
0
0.000
avatar

Доста добре си обяснил всичко как трябва да бъде.Видеата не са прекалено дълги. За нещо друго да добавиш съм съгласна с горните коментари и може да добавиш за pinnmap на постовете.

0
0
0.000
avatar

Pinmap е само в pinmapple, Haveyoubeenhere community то в тяхната група ги пише на англииски....
Но, добре ще погледна да се добави и на БГ обяснено някъде...
Мерси ;)

Namaste 🙏

0
0
0.000
avatar

Аз смятам, че проблема не е в това как хората да влязат в Hive, Защото всеки който желае и разбира потенциала на соц. мрежата ще отдели време да прегледа информацията която си описал толкова подробно и разбрано 🤍💚❤️🙏 Мисля, че сега всичко зависи от всеки един от нас. Трябва да положим усилия съвместно и всички да допренесем за развитието на платформата. Скоро ще направя пост и видео с конкретно предложение как да популизираме платформата и разрастнем бг групата!

0
0
0.000
avatar

Така е съгласен съм с теб :)

0
0
0.000
avatar

@koychev22 Евала за отдаденоста!
Очаквам идеята ти ;)
Namaste 🙏

0
0
0.000
avatar

Според мен си е достатъчно подробно и ясно. За сега ми идва само едно нещо на ума (за което мога и да имам пропуск и да греша). Когато показваш как се правят някои стъпки в мрежата да се направи нещо, супер. Но има случаи в които просто показваш къде как и за какво да се цъкне, но няма обяснение нещото което правим как работи, с какво ни е полезно, за какво ще се използва и т.н. Давам ти пример с curation trail, който беше го дал като стъпка за изпълнение във поста за първи стъпки в хайв. Има го нагледно как става, задават се "параметрите" да ги нарека, но никъде не видях обяснение кое точно за какво е. Мисля че това беше 1вото и единствено нещо, което направих като машинка, без да знам въобше какво правя. Малко късно ми отне да открия инфо като цяло за хайв мрежата и да се запозная с отделни неща които са ме инт. Другото което се сещам, не помня точно за проксито или уитнесите, имаше видео където пак не се сещам дали имаше обяснение това нещо защо точно се прави. Пак казвам моля да съм извинен ако някъде съм изтървал аз нещо. Това е което имам като препоръка. Иначе за нещата, които поднасяш, поздравления!

0
0
0.000
avatar

Да @mihaylov curation trails e да гласуват акаунтите след моя защото като не сте активни и те така ;)

Ето примерно поста ти сега има 2 лайка
Минавам на 6% и всички ше минат на 6% след мене..

0
0
0.000
avatar
(Edited)

@mihaylov

Обаче не минават всички акаунти в момента защото по начало ги направихме да не могат да падат под 90% ( ако е направено точно по мойте указания)
Та понеже аз съм на 84% в момента и следователно по голяма част от curation traila е под 90% в момента за това не идват всички гласове...
Като правим новия ще го направим на 70%
Скоро и него ще ъпдейтнем.

img_6143.png

0
0
0.000
avatar

Да аз разбрах за какво иде реч отдавна, но мисълта ми беше това нещо не го видях никъде обяснено как работи и т.н, просто беше показано къде и как да цъкнем за да направим нещо си. Разбра ме де ... надявам се 😁😉

0
0
0.000
avatar

Добре ще го добавя в секцията обяснено.

0
0
0.000
avatar

@mihaylov Така е да, добре е да се обясняват нещата, понеже има доста хора които са скептично настроени.

Но все пак мрежата е много голяма и има много неща за научаване и ако заливаме с прекалено много информация новите потребители, може да има обратен ефект...

0
0
0.000
avatar

Донякъде и ти си прав, но го казвам с цел да може хората да знаят какво правят. Защото аз примерно избягвам да правя неща машинално. Затова и не изпълнявам всичко веднага.

0
0
0.000
avatar

Харесва ми идеята за видеата, реално на мен като вече регистриран потребител ми трябва информация както самия ти каза за различните приложения, как да работя с тях, кои тагове биха ми донесли по голяма популярност, евентуално тая "схема" да спечеля тия 100 ххаха. Хубаво е да се направи нещо за вече регистрираните. Гледала и съм чела твои статии "как да се регистрираш и какво е хайв" мисля че на този етап е излишно това освен ако не търсиш да зарибиш нови потребители, но реално поста ти ще се индексира след може би 2 седмици и се оказва малко излишно според мен. Знам, че можеш да помогнеш на нас новаците с много! Затова и бих ти предложила да направиш малко по адванс пост. Където съветваш примерно, колко думи да е статията ни, колко изображения или линкове да има. Кои тагове е препоръчително да ползваме принтерно кои са подходящите ако участваме в "30 days blogging challenge" или ако споделяме примерно рецепта.

0
0
0.000
avatar
(Edited)

Аз имам едно допълнително питане, за авторското право. Какво се случва когато се използва съдържание (картинка) която е правена в безплатна платформа примерно Canva трябва ли да се упоменава каква е картинката? Също и трябва ли да се упоменава ако се използва изображение, което е от безплатна база с изображения като pixabay или unsplash с лиценз за използване на комерсиални и некомерсиални цели. Може ли да се упомене само лиценза, че позволяват да се ползва? А ако такова изображението е "модифицирано" то какво се води, авторско или не? Достатъчно ли е примерно във футъра на нашата статия да се напише, че изображенията са взети от там?
Как да разбера дали съм флагната?

0
0
0.000
avatar

Значи и аз използван canva даже мисля да им погледна правилата за ползване много скоро...
Защото съм забелязал, това че има хора тук @ hive които упоменават това, че я използват.
За другите не мисля, че би имало проблем, но може би ще е добре да направиш допълнително проучване относно това...
С @ivangeevo говорехме по едно време относно Memes като питах hivewatchers ми казаха, че дори и безплатно да е нещо пак е хубаво да кажеш от къде е взето като цяло просото да се подсигуриш.

0
0
0.000
avatar

@projectmamabg Аз имам отделен акаунт за Memes и не съм флагван за нито едно изображение, понеже са масово достъпни и много хора ги използват, което ме навежда на мисълта, че редактирано изображение вече е с изменено авторско право и няма риск от flag-ване.(може и да греша)

Единствено тук в Hive забелязах преди време имаше един meme акаунт който постваше meme-та с дълбоко противоречиви теми( Rotshild, световните банки и т.н) и му доста тежко му бяха downvote-нали акаунта.

Според мен, както и каза @iliyan90 , най-добре за всеки случай да се упоменават снимките, ако не е казано дали са свободни за ползване с комерсиални цели.

0
0
0.000
avatar

Разбрано, благодаря за изчерпателния отговор!

0
0
0.000
avatar

За нищо, радвам се че мога да помогна :)

0
0
0.000
avatar
(Edited)

И да са свободни за ползване, източникът трябва да се упоменава. Ако е изменено, оригиналът пак е добре да присъства. Ако не можете да посочите автор, поне сайта-източник.

0
0
0.000
avatar

Като цяло моята преспектива е “Mass adaption”

Аз виждам hive за бъдеще в което няма да пишем дълги постове а просто ще качваме снимките си и ще ги монетизираме заедно с нашите приятели...

Целта ми е да накарам всички да осъзнаят...
Като имаш 100 от твойте Facebook or Instagram “Приятели” тук в Hive ще започнем много бързо да правим хубави стойности...

Като цяло всичко което го правя е за да ви помогне и на вас за да можете да го дадете на вашите приятели да им е по лесно в началото...

Същевременно в секцията за 100++ hive ще дам инфо за таговете и групите в които може и е хубаво да се качва, как и какво...

0
0
0.000
avatar

Донякъде е състезание в коя общност ще влязат първи голям брой нови потребители. Тук постигаш добри резултати, сравнено със средното за мрежата. Иначе, новият брой потребители не увеличава количеството Хайв, което се печата дневно. То си е едно и също и при 1 000, и при 1 000 000, и при 1 000 000 000 + човека. Въпросът е как се разпределя. В момента китовете насърчават присъединяването на много нови хора, което ще продължи, докато не е факт. При вече постигната масова популярност, накъде ли ще се насочи политиката на подкрепа...туй вече е въпрос за следващия кръг ;)

Това, което идеят ти за curation trail прави много добре, е да задържа вече постигнатата стойност от акаунти, които после стават доста по-неактивни. Което засега е 90 % от хората...грубо казано. Само на усещане го определям като толкова. А и някои дори ще си забравят паролите, да речем 10 %. Но техният дух ще пребъде в тоя curation trail и ще продължава да помага капка по капка на общността. Тук пък е бавно състезание с общата инфлация. Капките им остават константа. Океанът расте.

Аз едно време бях два делфина, сега съм се свил до един и половина.

Наоколо има интересни проекти и те също дърпат по някаква стойност встрани от основната Хайв икономика. Някои ще я подпомогнат, други ще са без значение.

Между другото, туй горното изречение показва и в общи линии какво можем да постигнем тук...

Или ще си помогнем, или няма значение. Така или иначе, не губим. Даваме време, да. Но получаваме опит и знания. Ей това е нещото, което човек също е добре да се научи да...монетизира. Или превърне директно в картофи.

Успех, народе!

0
0
0.000
avatar

@manoldonchev
Много добре казано ;)
И с числата си прав горе долу ;)

Namaste 🙏

0
0
0.000
avatar

Всички видеа и пояснения са ми много полезни. Благодаря! Честно казано за малкото време, което отделям и има да влизам гледам само видеа :)))) За момента не мога да дам препоръки, но следя... А сега се захващам да изпълнявам стъпките

0
0
0.000
avatar

Аз лично нямам забележки,всичко което си направил до момента е супер подробно и супер разбираемо , и дори смятам че, видеата които си направил до сега изобщо не са ти прекалено дълги.Хрумва ми като идея,понеже масата хора знаеш са мнителни подозрителни и недоверчиви , може би ще е хубаво отново да вмъкнеш едно видео с няколко кратки стъпки в които да им покажеш къде и как се прави теглене за да се убедят , че това което печелят тук са наистина реални пари😁

0
0
0.000
avatar

@vaketo Съгласен съм с теб адаш, понеже масата от хора все още смятат че крипто са "виртуални-нереални" пари, ще е добре да има едно кратко видео как става процеса на теглене ;)

0
0
0.000
avatar

@vaketo

То е направено но ще го направя още по достъпно понеже знам, че хората не го достигат.
Ето го
Стъпка 1:
Инфото за Hive цъкни там

img_6165.png

Стъпка 2:
Най-отдолу: Често задавани въпроси цъкни там.

img_6163.png

Стъпка 3: най отдолу стъпка 8 как се прави теглене:

img_6164.png

Отново но знам че хората не стигат до там ще го опростя...

@tipu curate

0
0
0.000
avatar

Сетих се още нещо, би било хубаво и да има видео или статия, която да обяснява за тия witnesses и. Proposals.

Също във видеото говориш за сдобиване на hive, а показваш hive power. Как реално можем да спечелим Hive или то става само като се купи от някъде, ... И евентуално от къде, можем ли да ползваме за купуване тези hive dollars или няма смисъл и по добър вариант е евентуално тяхното изтегляне като станат повече?

0
0
0.000
avatar

@projectmamabg

Да със сиг ще минем и през тези неща Witnesses & Proposals не са толкова важни в момента понеже българската ни мрежа няма много Votting Power.

Hive може да се купи от борса Binanace: https://www.binance.com/en/register?ref=YNTXER99

Ако искаш да се регистрираш може от тук

HBD е хубаво да го сменяш за Hive и после да го Power Up така ще се качва стойносттта на гласа ти.
Обяснено в това видео как да сменяме:

Като цяло този: Blogging challange който ще направя на Български ще мине почти през абсолютно всичко от купуване до продаване до преместване към борса и към човек...

0
0
0.000
avatar

Защо не мога да публикувам постове от Peakd.com ?

0
0
0.000