RE: Видео: До всички в Hive моля споделете мнения и идеи под това видео...

You are viewing a single comment's thread:

Харесва ми идеята за видеата, реално на мен като вече регистриран потребител ми трябва информация както самия ти каза за различните приложения, как да работя с тях, кои тагове биха ми донесли по голяма популярност, евентуално тая "схема" да спечеля тия 100 ххаха. Хубаво е да се направи нещо за вече регистрираните. Гледала и съм чела твои статии "как да се регистрираш и какво е хайв" мисля че на този етап е излишно това освен ако не търсиш да зарибиш нови потребители, но реално поста ти ще се индексира след може би 2 седмици и се оказва малко излишно според мен. Знам, че можеш да помогнеш на нас новаците с много! Затова и бих ти предложила да направиш малко по адванс пост. Където съветваш примерно, колко думи да е статията ни, колко изображения или линкове да има. Кои тагове е препоръчително да ползваме принтерно кои са подходящите ако участваме в "30 days blogging challenge" или ако споделяме примерно рецепта.0
0
0.000
9 comments
avatar
(Edited)

Аз имам едно допълнително питане, за авторското право. Какво се случва когато се използва съдържание (картинка) която е правена в безплатна платформа примерно Canva трябва ли да се упоменава каква е картинката? Също и трябва ли да се упоменава ако се използва изображение, което е от безплатна база с изображения като pixabay или unsplash с лиценз за използване на комерсиални и некомерсиални цели. Може ли да се упомене само лиценза, че позволяват да се ползва? А ако такова изображението е "модифицирано" то какво се води, авторско или не? Достатъчно ли е примерно във футъра на нашата статия да се напише, че изображенията са взети от там?
Как да разбера дали съм флагната?

0
0
0.000
avatar

Значи и аз използван canva даже мисля да им погледна правилата за ползване много скоро...
Защото съм забелязал, това че има хора тук @ hive които упоменават това, че я използват.
За другите не мисля, че би имало проблем, но може би ще е добре да направиш допълнително проучване относно това...
С @ivangeevo говорехме по едно време относно Memes като питах hivewatchers ми казаха, че дори и безплатно да е нещо пак е хубаво да кажеш от къде е взето като цяло просото да се подсигуриш.

0
0
0.000
avatar

@projectmamabg Аз имам отделен акаунт за Memes и не съм флагван за нито едно изображение, понеже са масово достъпни и много хора ги използват, което ме навежда на мисълта, че редактирано изображение вече е с изменено авторско право и няма риск от flag-ване.(може и да греша)

Единствено тук в Hive забелязах преди време имаше един meme акаунт който постваше meme-та с дълбоко противоречиви теми( Rotshild, световните банки и т.н) и му доста тежко му бяха downvote-нали акаунта.

Според мен, както и каза @iliyan90 , най-добре за всеки случай да се упоменават снимките, ако не е казано дали са свободни за ползване с комерсиални цели.

0
0
0.000
avatar

Разбрано, благодаря за изчерпателния отговор!

0
0
0.000
avatar

За нищо, радвам се че мога да помогна :)

0
0
0.000
avatar
(Edited)

И да са свободни за ползване, източникът трябва да се упоменава. Ако е изменено, оригиналът пак е добре да присъства. Ако не можете да посочите автор, поне сайта-източник.

0
0
0.000
avatar

Като цяло моята преспектива е “Mass adaption”

Аз виждам hive за бъдеще в което няма да пишем дълги постове а просто ще качваме снимките си и ще ги монетизираме заедно с нашите приятели...

Целта ми е да накарам всички да осъзнаят...
Като имаш 100 от твойте Facebook or Instagram “Приятели” тук в Hive ще започнем много бързо да правим хубави стойности...

Като цяло всичко което го правя е за да ви помогне и на вас за да можете да го дадете на вашите приятели да им е по лесно в началото...

Същевременно в секцията за 100++ hive ще дам инфо за таговете и групите в които може и е хубаво да се качва, как и какво...

0
0
0.000
avatar

Донякъде е състезание в коя общност ще влязат първи голям брой нови потребители. Тук постигаш добри резултати, сравнено със средното за мрежата. Иначе, новият брой потребители не увеличава количеството Хайв, което се печата дневно. То си е едно и също и при 1 000, и при 1 000 000, и при 1 000 000 000 + човека. Въпросът е как се разпределя. В момента китовете насърчават присъединяването на много нови хора, което ще продължи, докато не е факт. При вече постигната масова популярност, накъде ли ще се насочи политиката на подкрепа...туй вече е въпрос за следващия кръг ;)

Това, което идеят ти за curation trail прави много добре, е да задържа вече постигнатата стойност от акаунти, които после стават доста по-неактивни. Което засега е 90 % от хората...грубо казано. Само на усещане го определям като толкова. А и някои дори ще си забравят паролите, да речем 10 %. Но техният дух ще пребъде в тоя curation trail и ще продължава да помага капка по капка на общността. Тук пък е бавно състезание с общата инфлация. Капките им остават константа. Океанът расте.

Аз едно време бях два делфина, сега съм се свил до един и половина.

Наоколо има интересни проекти и те също дърпат по някаква стойност встрани от основната Хайв икономика. Някои ще я подпомогнат, други ще са без значение.

Между другото, туй горното изречение показва и в общи линии какво можем да постигнем тук...

Или ще си помогнем, или няма значение. Така или иначе, не губим. Даваме време, да. Но получаваме опит и знания. Ей това е нещото, което човек също е добре да се научи да...монетизира. Или превърне директно в картофи.

Успех, народе!

0
0
0.000
avatar

@manoldonchev
Много добре казано ;)
И с числата си прав горе долу ;)

Namaste 🙏

0
0
0.000